ORDINANCE NO. 1999-13

AN ORDINANCE AMENDING THE CITY OF OZARK ORDINANCE PROHIBITING
SALE OF FIREWORKS FOUND IN CHAPTER 22, SECTION 1 OF BOURLAND’S
DIGEST, PAGE 77, AND AMENDING CITY OF OZARK ORDINANCE NOS. 1994-6,
1994-13, AND 1995-35, REPEALING THE PROHIBITION OF SELLING OR
SHOOTING BOTTLE ROCKETS, AND FOR OTHER PURPOSES.

BE IT ORDAINED BY THE CITY OF COUNCIL OF THE CITY OF OZARK,
ARKANSAS:

SECTION 1: Section 1(b) of City of Ozark No. 1995-35 shall be and hereby is repealed.

SECTION 2: If any group, club, association, school, church, or corporation desires to
conduct a public display of fireworks at any time otherwise prohibited by Ordinance No. 1995-
35, notification must be presented to the Mayor’s office at least 15 days prior to the public
display, and all necessary state and federal permits shall be obtained and proof of same presented
to City Hall prior to the public display.

Passed and approved this /3 # day of )Aéfz;w/é/\ , 1999.

Mayor, Todd Timmerman

ATTEST:

Dol

City Clerk, Carol Sneath
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Ozark.ord



SECTION 2: That all ordinances and parts of ordinances, including Chapter
22, Section 1 of Bourland’s Digest, Page 77, or Ordinance Nos. 1994-6 and 1994-13 ,
to the extent they are in conflict with this Ordinance are hereby repealed.

SECTION 3: That any person, corporation, partnership, or sole
proprietorship violating this Ordinance shall be guilty of a misdemeanor and fined the
amount of $75.00.

Dated this day of , 1995.

Mayor, Vernon McDaniel

ATTEST:

City Clerk, Carol Sneath

JPV:rm11
ozark.or3




ORDINANCE NO. 1995-35

AN ORDINANCE AMENDING THE CITY OF OZARK ORDINANCE PROHIBITING
SELL OF FIREWORKS FOUND IN CHAPTER 22, SECTION 1 OF BOURLAND’S
DIGEST, PAGE 77, AND AMENDING CITY OF OZARK ORDINANCE NOS. 1994-6
AND _ 1994-13 s AND FOR OTHER PURPOSES.

BE IT ORDAINED by the City Council for the City of Ozark, Arkansas:

SECTION 1: That the City of Ozark Ordinance found at Chapter 22, Section
1 of Bourland’s Digest, page 77, prohibited the sale, barter, exchange or give away,
ignition, firing or shooting of any firecracker, roman candle, sky rocket, toy pistol, or any
other kind of species of fireworks or explosives. The City Council for the City of Ozark,
Arkansas, hereby amends such Ordinance to read as follows:

a) That it shall be unlawful for any person or persons to sell, barter, exchange or
giveaway, or to ignite, fire, shoot, or explode, within the corporate limits of the City
of Ozark, Arkansas, any firecracker, roman candle, or any other kind of species of
fireworks, or explosives  commonly used and ignited or exploded for amusement
subject to the following conditions:

1) Any person, corporation, partnership, or sole proprietorship selling any of the
above fireworks shall obtain a permit from the City Clerk which may be used
for a period of eight (8) days, such eight days being six (6) days prior to the
4th of July of each year and one (1) day thereafter, including the 4th of July.

2) Any individual, corporation, partnership, or sole proprietorship that explodes
fireworks may do so during the same eight day period but under no
circumstances shall any fireworks be exploded later than 10:00 p.m. on any
day of the eight day period with the exception of the night of the 4th of July,
and fireworks may be exploded until 12:00 midnight of that date only.

3) No stands may be erected, set up, put in place, or sold from prior to seven
(7) days before the 4th day of July of each year. All stands for the sale of
fireworks are to be removed no later than the 6th day of July of each year.

b) That it shall be unlawful for any person or persons to sell, barter, exchange or
giveaway, or to ignite, fire, shoot, or explode within the corporate limits of the City
of Ozark, Arkansas any fireworks commonly known as bottle rockets and which are
commonly sold by the dozen or by the gross (12 dozen). This specific prohibition
only applies to the small bottle rockets which are intended to be shot into the air
and then give a single report.



